Skip to main content

Reason blogging...

Nowadays, people rarely guna blog sebagai medium bacaan. For me, i have my own reason why I'm still using this blog.

  1. gunakan sebagai isi masa lapang
  2. just share my thoughts
  3. simpanan untuk future
well, dah lama sgt blogging.. since 2012 kot... tak ingat... masa form 3 gile korea and i dunno why... i dunno if kids nowadays still suka menaip macam ni or just love to hang out and take some selfie and pose nicely. hahahaha... not sure which one.

before masuk asrama, i do love blogging... sampai cari apps blogger dalam BB World.. time tu mana popular lagi android... time tu rasanya masih zaman Blackberry dengan Apple. memang fight but i can see that masa tu semua orang "weh nak bb pin"... itu la special Blackberry

furthermore, i love the keypad. mudah untuk typing panjang- panjang... nak pulak masa tu twitter tengah famous. so, semua orang laju je nak jadi twt famous. but dulu dorg jadi twit famous sebab twit dorg best. tp, sekarang...

nak jadi hot, kau kena buat something yg memalukan diri sendiri contoh mcm kutuk org... maybe la kan... i dunno sebab i never be twit famous. hahahaha.. nahh i'm good~

masa zaman blackberry slowly to fade out, i think iphone baru je keluarkan iphone baru.. iphone 4s or 5 tah tak ingat. hahahaha but its really a big deal... makin nak membesar, makin fikir macam- macam. i hate it. best je jadi budak sekolah... just stress sebab nak exam. exam. exam dan exam lagi...

growing up sucks. yeah

now i know why all my older sister didn't want to grow up. its sick duh.. realllyyyy!
membesar jadi manusia yg berguna untuk family itu susah.
ekonomi sekarang gawat.
ramai je orang takde kerja.
hmmmm

belajar sampai phd but at last? stuck kat rumah and doing nothing. unless you have a plan what to do.

jujur... 
i hate grow up.
that's it.
bye.

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Cerita wanita^^

assalamualaikum, hai semua, hari ni saya nak share sikit dan maybe berguna kepada perempuan dan lelaki. tambah info sikitlah kalau tak tahu, kan?
ramai lelaki tak fahami perempuan dengan betul dan lelaki fikir mereka dah lakukan apa yg terbaik tapi sebenarnya tidak. kekadang, perempuan pun tak faham diri dia sendiri.
tahukah anda, perempuan suka menangis senyap-senyap. dia tak suka hebohkan kat orang yg dia tak rapat. kebiasaannya, perempuan suka menangis pada waktu dia bersendirian dan tiada siapa di sekelilingnya. jika perempuan menangis, jangan cuba nak ganggu mereka. biarkan mereka menangis sepuas hati kerana dengan cara itu sahaja yg dapat melegakan dia. menangis dapat membawa keluar kesedihan dia. betulkan?

selain menangis, perempuan juga suka 'buat-buat' happy. ada sesetangah perempuan tak suka tunjuk yg dia sedang sedih dekat orang lain. dia lebih suka pendam dan rasa pedihnya seorang diri. perempuan seperti ini selalu nampak yg dia happy dengan kawan-kawan tetapi tidak…

Suspended Coffee

We start with

"BismillahiRahmaniRahim"

do you know what is the story about "Suspended Coffee" ? let me tell you a story that will make you touching. i read this on Facebook when i am scrolling the timeline

Apa yang aku faham melalui cerita di facebook tu, aku dapati mereka di Naples sangat baik hati kerana sanggup membayar duit kopi yang tidak mereka minum untuk orang susah yang inginkan minuman panas pada musim sejuk. 
They're so kindhearted! Why Malaysia tak pernah ada? Sebab banyak kes tipu ni ha.. Pengemis pun ada yang menipu miskin.. kang Allah bagi miskin betul-betul baru tahu -.-" 
Respect orang Naples kerana baik hati :D