Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2016

Straws pt.2

29/12 bersamaan hari Khamis. I'm so happy because ada group arrival so takyah nak busy kat kaunter reception. And its really full house sbb 187 room sold. Damn a lot yaaa ! Hehehe.

Ingatkan boleh ah balik awal but tak sbb busy sgt. Mana tak busy ye, dgn guest yg inhouse and nak check in lagi. Ramai weh serious ah! Hahahahahaha.


The best new collegue that i ever have! Ya keje kat hotel kenal habis semua org except for the office part. Tah la I'm not sure why I'm not really like the people who are so berlagak like they have everything.

So, dia ni course culinary arts and she made this delicious strawberry cake. Yummy. Actually, dia nak bagi coklat but tak jadi sbb dia dah bagi kat org lain. Then, terjumpa balik dia before dia balik kerja. Dia kata tak nak bg strawberry sbb sedap. Tapi sbb dah janji nak bagi, so ya dia bagi gak hehehe... Ya mmg sedap ;) untung dpt member pro masak ni HAHAHAHAHAHA!

My report dah 3 hari tak buat. I'm so lazy duh. Hm

Kahbye
posted from Blog…

Straws

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Well, almost a month aku practical kat situ and its very challenging because of those system and stuff. I admit i cried a lot :'(

Sebab tak suka buat benda yang kita tak mahir and terpaksa buat. And lagi satu, kalau nak ajar tu memang kena marah² bagai ke??? Perlu ke setiap kali aku tanya, kau akan jawab "takkan dah lupa? Balik study tak???" OMG! depan tetamu kau ckp mcm tu kat aku. Siot betul. Nasib baik je la orang tu okay. *mengeluh berat*

Its been awhile tak menulis and i kinda miss it. Miss the old happy me and the really sweet talker me. Lol.s

I dunno what's happening next because i don't want to put any hopes to it.

I do fall in love with this one guy. He is so cute and very cool guy. Tak tahu la kalau dia dah berpunya ke belum but ya just crush boleh la. Kalau ada jodoh takpe :P


Nasi kerabu and strawberry. Even masam but its so delicious. Actually i have a question which is very bother me sometimes.

Why people said st…

Growing up sucks

Ya so sucks growing up. Rasa macam dah mula rindu masa zaman sekolah rendah. Bawa beg besar. Tulisan besar. Buku besar. Guru besar. Eh? Rindu semualah... Even my school also besar. Ya i must say, bohonglah kalau aku cakap masa kecik2 tak pernah teringin nak kerja and ada duit sendiri. So takyah nak serabut takde duit. But actually sekolah lagi best. Fikir belajar and score final. Kalau tak dpt score still jadi manusia. Bukak business contohnya la.

So now I'm already 19 and a few weeks nanti nak masuk dah 20. Maybe jodoh tu dah ada but tunggu masa nak on wedding je. Plan hotel maybe. HAHAHAHAHAHA!

SO YA. Even dah 19 aku masih takley berpisah dari family especially mama. Haih aku boleh nangis masa kat office tadi! Nasib baik laaa akak tu okay. Damn malu !

My mind is so complicated but if u ask to do something, i can do it but must teach how to do it. I'm so lembab kalau tak tahu pape. Hahahahaha! Kan aku ckp aku lembab... So ya it is me. I miss her so much la... 2 weeks is so l…

Yoying Chirping !