Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Delete Conversation

Aku sedar sesuatu yang selama ni aku tak sedar. Dan aku dapat rasakan benda ni yang selalu menghantui diriku ini.
PAST masih hidup pada zaman yang dah lepas
kenapa? sebab aku jenis susah delete kenangan sebagai contoh chat orang. itu yang paling aku ingat. even, kalau kat mesej 'sms' sekalipun memang aku akan screenshot then save dalam lappy.

Tapi, ada baik buruk dia.
Baik : Aku boleh teringat balik zaman dulu, apa yang berlaku masa tu. Mesti benda tu kelakar dan penting sebab tu la aku sanggup screenshot.
Buruk : Kalau benda tu dah tak berlaku pada masa sekarang. Kau teringin sangat "seseorang" yang selalu ada dengan untuk sentiasa ada dengan kau. Tapi malangnya, semua tu dah berlalu.

Jadi, aku ambil keputusan yang sangat berat iaitu delete semua chat yang dah tak berkaitan dengan diri aku dan mereka. Kalau dulu, nak beli or tukar telefon baru sangatlah susah sebab sayangkan chat yang ada kat whatsapp tu ha. Kalau wechat takpe la sebab memang jenis simpan data chatting…

Pesanan buat ibu bapa

😢😢😢😢
Ibu.. Ayah... Jangan sumpah anak2 walaupun hatimu tercabar!! Tahan marahmuu..😓
😶Bila anak2 mencabar kesabaran ibu dan ayah, mengguriskan hati ,, Lalu terdetik rasa marah hingga kesudut hati, Rasa benci dan menyampah, Maka Hilanglah redho seorang ibu disaat itu. Hilang jugalah redho Allah pada anak itu.
😔Ingatlah wahai ibu..wahai ayah..
😥Cepat2lah beristighfar,, jangan dibiarkan benci dan marah itu bertakhta walaupun sekejap.. Dirisaukan ketika itu Allah cabut nyawa kita Ataupun nyawa anak kita.
😧Maka tergolong lah anak itu dalam golongan anak derhaka,,
😳selayaknya neraka jahannamlah buatnya.. Nauzubillah.
😲Sanggupkah ibu dan ayah biarkan anak yang dikandung itu begitu pengakhirannya?
Sedangkan anak2 itu tidaklah begitu..
Sebetulnya ibu dan ayah kembali kepada permulaan kehidupan..
🙌Selidikilah diri kita,,
Sejauhmana kita didik mereka dengan ilmu agama?
Sejauhmana kita dampingi anak2 dengan nasihat berguna?
Sehebatmana kasih sayang yang kita curahkan?
Sejauhmana ke…

Heavy

I don’t like my mind right now Stacking up problems that are so unnecessary Wish that I could slow things down I wanna let go but there’s comfort in the panic And I drive myself crazy Thinking everything's about me Yeah, I drive myself crazy 'Cause I can’t escape the gravity
I'm holding on Why is everything so heavy? Holding on So much more than I can carry I keep dragging around what's bringing me down If I just let go, I'd be set free Holding on Why is everything so heavy?
Entah kenapa aku rasa situasi aku mcm ni skg. Not about suicide but to stay onn the same thing is hard. Susah sangat.

So ya now i can see that I'm deeply in love with someone. I will keep it silent. Haih.

"I drive myself crazy keep on thinking about me."


Well takde la bercinta sangat sebab aku takut untuk disakiti. Banyak kali. Serik tapi bila dah tersuka dah dapat jadi lain pulak. Takutnya bercinta. I hope i can hold it.

My future?
Kerja is my matters. I need to find a job. At le…

Terkenangkan kenang-kenangan

Bila dah nak habis study, terasa nak buang semua barang belajar dulu. And suddenly i miss masa zaman belajar. Fikir belajar je. Tak payah nak cari duit and fikir masalah untuk soalan pelik dalam paper.

Ada juga barang yg rasa sayang nk buang but i have to. (Sebab dah takde tempat nak letak barang) **sorry kalau gambar besar gedabak. Well update use fon je.


In this jar ada semua jenis tiket masa 2015. Its a lot and banyak sangat memory yang best. And always vacation and ada misunderstood dengan kawan rapat. Well nanti akan tinggal kenangan sebab semua dah growing up including me. Sometimes, we have to accept the changes for our own good.


Buku Pra Praktikal ! Kau ada ? I still have this till i already throw them in the rubbish can. Benda yang baik tak semestinya kita kena simpan. So buang je. Mana tahu ada kebaikan n faedah. Contoh, boleh jimatkan ruang di rumah.

Macam mana nak cakap. Terlalu banyak kenangan and semua gambar tak pernah buang. Kalau nak buang pun, kne pastikan ada soft …

type..less

So in this entry, i will try to use this new template by google. Well maybe is not really that "new". Just I'm the one who not up to date with this stuff. f.ck ya.

Since when i also not sure, i feel very lazy and clueless with my life. I'm really annoying with myself. Something about my weakness i just figure it out and now it have be my problems. SHAME !HARD to accept new environmentFAT n FATLOW confident levelBAD appearance so ya. maybe that's just my worst fear after all.

aku memang tak reti nak focus dalam satu benda. ada je benda lain nak buat gak. banyak ambition pun susah. takde ambition merana gua >.< apa yang aku nak buat dalam life aku sendiri also dunno. apakah fungsinya kehidupan aku ini? bongok sab.

maybe aku kje part time je la. cari pengalaman. ye la kan skg ni semua orang nak "pengalaman kerja" lebih 10 tahun ++ jadah dia... hahahahahahaha

but i know i'm such as l.se.r

Hotle somthinge

Assalamualaikum,
and salam sejahtera. hello there. my name is Sabrina. your personal health care. so today i would like you to read the title again. and yes. i sengaja eja salah. yeah!
so, i'm thinking right now, i need to take some time to figure out what i'm going to do with my life and now it's just sucks. i love to work without any instruction and work with happy background. no stressful and enjoy and enjoy.
so far, ojt kat hotel it was fun and quite challenging sebab aku tak pernah ada experience langsung pasal semua ni. and aku mmg sedang mencabar mental dan fizikal aku sampai lebam. well, its actually agak sakit but hm. im trying to be fine. all the scars i need to make it go away.
menyampah.
dengan diri sendiri.
hm
for this 2017
i didn't hope for a lot of things 
but 
i do hope one thing...
just stay with me :')
okay?

Yoying Chirping !